Huiswerkbegeleiding bij huiswerkinstituut HOMI Teaching

Leerlingen die bij HOMI in de huiswerkbegeleiding zitten, krijgen een begeleiding van één op vijf. Dat betekent dat voor elke 5 leerlingen er 1 begeleider aanwezig is. Wanneer er 30 leerlingen bij ons hun huiswerk doen zijn er dus 6 begeleiders die hulp bieden. Op die manier kan het nooit te groot of te druk worden. Uiteraard zorgen we ervoor dat alle niveau’s gewaarborgd zijn. Zo is er een bèta, een gamma en een alpha hulp om je te begeleiden. We helpen je tussen 14.00 uur (of zo laat je uit bent) en 19.00 uur met je huiswerk en je aankomende SO’s en toetsen. Dat laatste doen we met een oefentoets (OT) zodat je goed weet of je klaar bent voor de klus.

We maken samen een planning voor je SO’s en toetsen. Dat doen we net zolang tot jij dit zelf goed kan. We bewaken deze planning in een online volgsysteem. Elke dag dat je bij HOMI Teaching bent geweest krijgen je ouder(s) en/of verzorger(s) een lessamenvatting met daaronder de planning. Zo blijft iedereen goed op de hoogte. Je kunt je planning ook op je mobiel/laptop volgen zodat je altijd weet welke boeken je nodig hebt bij ons. Of wat je op de niet-HOMI dagen thuis moet doen.

En als je kiest voor slechts éen of twee dagen per week huiswerkbegeleiding dan maak je geen aanspraak op een speciale oefentoets maar als ie er is mag je hem maken natuurlijk.  We helpen je bij éen of twee dagen vooral met je planning en houden een oogje in het zeil of alles goed (genoeg) gaat.

Kinderen die bij ons in de huiswerkbegeleiding zitten brengen veel tijd bij ons door. Net als thuis zorgt voor HOMI Teaching ook voor iets lekkers te drinken als ze binnenkomen en in de pauze. Er is gratis limonade en iets lekkers. Tosti’s blijken verder verreweg het meest favoriete eten. Tegen een symbolische vergoeding zijn ze verkrijgbaar.

quote   Vader, moeder en zoon (17) kwamen eind november op een intake gesprek. De zoon deed eindexamen en had zijn cijfers van de eerste testweek net binnen. Dat was geen cijferlijst waarmee je je eindexamen gaat halen. De ouders waren heel duidelijk: ”Dit is onze zoon, we houden veel van hem. Maar hij is nu van jou Miranda.”