Bijlessen & Remedial Teaching (RT) bij huiswerkinstituut HOMI Teaching

Bijlessen

Soms lukt het best goed op school behalve dat ene vak. Dan is het wellicht een goed idee om daar bijles voor te nemen. Dan kun je 1 op 1 al je vragen stellen en oefenen met de stof waar je moeite mee hebt. Homi Teaching werkt met universitaire- en HBO-studenten die dicht bij de actuele schoolstof staan, ze hebben immers niet lang geleden zelf eindexamen gedaan (minimaal VWO).
Tip vooraf: begin op tijd, denk niet dat je maanden achterstand in 3 weken kunt bijspijkeren.

 

Remedial Teaching

Wanneer het op de basisschool net niet helemaal gaat met je kind zoals zou moeten of hoe je gehoopt had, kunnen we samen proberen daar wat aan te doen. Na een uitgebreide intake en eventueel een afname van aantal testen stellen we een handelingsplan op. Daarin staan duidelijke doelen beschreven. Daar gaan we individueel één of twee keer per week aan werken in een ontspannen sfeer en rustige omgeving. Na een vooraf bepaalde periode (meestal 6 maanden) herhalen we de testen en bespreken we de progressie.

 

Coaching

Soms heeft je kind het echt wel goed op orde maar mist het net dat ondefinieerbare duwtje in de rug, check in de planning, klankbord voor (school)zaken.  Een uur in de week coaching kan nét het verschil maken tussen onzekerheid en zelfvertrouwen.  Doen!