Leren Leren/ Brugklas

De overgang van basisschool naar middelbaar onderwijs is groot. Niet alleen kom je vanuit een positie van oudste ineens terecht in een totaal andere omgeving als brugpieper en moet je opnieuw een plek veroveren met nieuwe kinderen en elk uur een nieuwe docent. Ook wordt er een ongekend groot beroep gedaan op je eigen verantwoordelijkheid, je organisatievermogen en je zelfredzaamheid. Dat is voor veel kinderen van 11, 12 en 13 jaar teveel. En dat begrijpen wij!

Vooral kinderen die fluitend de basisschool zijn doorgewandeld wat betreft het opdoen van cognitieve kennis kunnen op de middelbare school moeite ondervinden met het toepassen van het fenomeen leren. Er komt een punt dat je geen voldoende meer haalt met het scannen/vluchtig doornemen van de te leren stof. Dat is vaak een zure appel waar doorheen gebeten moet worden.

Maar ook andere kinderen die van een veilige kleinschalige basisschool zich ineens staande moeten houden tussen honderden andere leerlingen kunnen het moeilijk krijgen. HOMI Teaching is dan een gezellige en veilige haven waar uw kind geholpen wordt met schoolwerk en vragen over hoe je alles het beste kunt aanpakken.

Om geen faalangst te gaan ontwikkelen is het van belang om te Leren Leren. Een belangrijk onderdeel van Leren Leren is de MILS (Meervoudige Intelligentie LeerStijlen)- test. Met de uitslag van deze relatief eenvoudige test krijgen wij als begeleiders de tools aangereikt om op maat uw kind te kunnen begeleiden.

HOMI Teaching neemt bij iedere leerling in de huiswerkbegeleiding een MILS-test (Meervoudige Intelligentie LeerStijlen) af. Deze test biedt inzicht in hoe de leerling het beste/snelste leert en stof kan opnemen en hoe helemaal niet.