Huiswerkbegeleiding (NIEUW: sport-programma)

Leerlingen die bij HOMI in de huiswerkbegeleiding zitten, krijgen een begeleiding van één op vijf. Dat betekent dat voor elke 5 leerlingen er 1 begeleider aanwezig is. Wanneer er 30 leerlingen bij ons hun huiswerk doen zijn er dus 6 begeleiders die hulp bieden. Op die manier kan het nooit te groot of te druk worden. Uiteraard zorgen we ervoor dat alle niveau’s gewaarborgd zijn. Zo is er een bèta, een gamma en een alpha hulp om je te begeleiden. We helpen je tussen 13.30 (of zo laat je uit bent) en 19.00 uur met je huiswerk en je aankomende SO’s en toetsen. Dat laatste doen we met een oefentoets (OT) zodat je goed weet of je klaar bent voor de klus. In toets- c.q. partweken kunnen de kinderen iedere dag komen om een OT te maken, hiervoor zullen geen extra kosten in rekening worden gebracht.

Wanneer je je inschrijft voor het zgn. sport-programma blijf je vier dagen per week tot maximaal 18.00 uur bij ons (ma t/m do). Zo creëren we regelmaat , ritme en stabiliteit die nodig zijn bij een druk leven. En dat voor dezelfde prijs als drie dagen (tot 19.00 uur).

En als je kiest voor slechts twee dagen per week huiswerkbegeleiding dan maak je geen aanspraak op een oefentoets maar zullen we je vooral helpen met een zo optimaal mogelijke planning van je werkzaamheden en zoveel mogelijk uitleg van de zaken die je moeilijk vindt.

Kinderen die bij ons in de huiswerkbegeleiding zitten brengen veel tijd bij ons door. Net als thuis zorgt voor HOMI Teaching ook voor iets lekkers te drinken als ze binnenkomen en in de pauze. Er is gratis limonade en een koekje. Tosti’s blijken verder verreweg het meest favoriete eten. Tegen een symbolische vergoeding zijn ze verkrijgbaar.

quote   Vader, moeder en zoon (17) kwamen eind november op een intake gesprek. De zoon deed eindexamen en had zijn cijfers van de eerste testweek net binnen. Dat was geen cijferlijst waarmee je je eindexamen gaat halen. De ouders waren heel duidelijk: ”Dit is onze zoon, we houden veel van hem. Maar hij is nu van jou Miranda.”