Bijlessen & Remedial Teaching (RT) en Advies/Coaching

Bijlessen

Soms is het nodig uw kind vakinhoudelijk bij te scholen. Dan zijn de reguliere lessen op school niet voldoende geweest. En wanneer de oorzaak van een laag cijfer ook niet aan het structureren en plannen van het huiswerk ligt, dan zijn bijlessen de oplossing. Dan kun je 1 op 1 al je vragen stellen en oefenen met de stof waar je moeite mee hebt. Homi Teaching werkt met universitaire- en HBO-studenten die dicht bij de actuele schoolstof staan, ze hebben immers niet lang geleden zelf eindexamen gedaan.
Tip vooraf: begin op tijd, denk niet dat je maanden achterstand in 3 weken kunt bijspijkeren.

Remedial Teaching

Wanneer het op de basisschool net niet helemaal gaat met je kind zoals zou moeten of hoe je gehoopt had, kunnen we samen proberen daar wat aan te doen. Na een uitgebreide intake en kennismaking met het kind besluiten we individueel één of twee keer per week te gaan werken met elkaar. In een ontspannen sfeer en rustige omgeving oefenen we (soms met spelletjes) aan de moeilijke taken. 

Coaching/Advies

Soms heeft je kind het echt wel goed op orde maar mist het net dat ondefinieerbare duwtje in de rug, check in de planning, klankbord voor (school)zaken.  Een uur in de week coaching kan nét het verschil maken tussen onzekerheid en zelfvertrouwen.  Doen!

Soms hebben ouders een hulpvraag over hun kind. Omdat ik veel tijd met uw kind doorbreng (huiswerkbegeleiding) kan ik vaak net een andere kant belichten waardoor er weer ruimte komt of een andere zienswijze ontstaat op de capaciteiten van uw dochter/zoon.